Patrick den Hoed

Op 10 jarige leeftijd begon Patrick met het beoefenen van Taekwon-Do bij Taekwon-Do vereniging Oh Do Kwan. Hier behaalde hij in vijf jaar zijn zwarte band (1e Dan). Inmiddels is hij houder van de 5e Dan, Internationaal Instructeur en heeft hij al ruim 23 jaar ervaring in het lesgeven van deze mooie sport. In de 27 jaar dat hij aan Taekwon-Do doet heeft Patrick aan vele nationale en internationale seminars deelgenomen van vooraanstaande (Grand) Masters. Hier heeft hij veel kennis opgedaan die hij zo goed mogelijk tracht door te geven aan zijn leerlingen.

Patrick is ook zeer actief binnen de nationale bond (I.T.F. Nederland). Van 2007 t/m 2013 maakte hij deel uit van de Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie. Tussen 2012 en 2020 was hij mede-verantwoordelijk voor de nationaal (NOC*NSF) erkende opleiding tot I.T.F. Taekwon-Do Sportleider (ITS). Daarnaast was hij tussen 2009 en 2016 een vaste waarde binnen het nationale team waarmee hij aan drie WK’s en zeven EK’s heeft deelgenomen en diverse prijzen heeft gewonnen. Dit alles maakt Patrick tot een gewaardeerd lid van de Taekwon-Do gemeenschap.

Patrick in het kort:

Huidige graduatie:

5e Dan

Beoefent Taekwon-Do sinds:

1996

Wetenswaardigheden:
  • Internationaal Instructeur
  • Internationaal scheidsrechter
  • Meervoudig Nederlands Kampioen
  • Meervoudig medaillewinnaar op Europese en Wereldkampioenschappen

Martijn van de Velde

Martijn profielMartijn begon op 16 jarige leeftijd bij Werner van Weelden met het beoefenen van Taekwon-Do. Toen deze vereniging ophield te bestaan maakte hij de overstap naar Oh Do Kwan, waar hij zich verder ontwikkelde. Als deelnemer, scheidsrechter en coach heeft hij de afgelopen jaren vele toernooien bezocht, wat onder andere heeft geresulteerd in diverse podiumplaatsen op de afgelopen NK’s. Een mooie bekroning daarvan was de titel ‘Sportman van het jaar 2010’ in de gemeente Zuidplas.

Een logische, volgende stap was om alle verworven kennis over te brengen op de volgende generatie enthousiaste Taekwon-Do beoefenaars. Sinds 2012 verzorgt hij, samen met Patrick, de lessen bij Jungshin Kwan. Omdat ook instructeurs nog iedere dag bijleren en zich graag verder willen ontwikkelen, blijft Martijn zelf ook hard door trainen. Een succesvol 4e Dan examen in oktober 2014 is hiervan het resultaat.

Overdag staat Martijn (inmiddels al ruim 15 jaar) voor de klas als docent Lichamelijke Opvoeding. Door zijn open houding en enthousiaste lesgeefstijl laat hij alle leerlingen middels leuke, ontspannen lessen kennismaken met sport en bewegen.

Martijn in het kort:

Huidige graduatie:

4e Dan

Beoefent Taekwon-Do sinds:

1997

Wetenswaardigheden:
  • Internationaal Instructeur
  • Nationaal scheidsrechter
  • Sportman van het jaar gemeente Zuidplas (2010)
  • Meervoudig Nederlands Kampioen
  • NOC*NSF gekwalificeerd Opleider niveau 5
  • Voormalig bestuurslid I.T.F. Nederland