Jungshin Kwan zeer succesvol op Open Zeeuwse Kampioenschappen

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Afgelopen zondag vonden in Middelburg de Open Zeeuwse kampioenschappen Taekwon-Do plaats. Met zo’n 300 deelnemers uit Nederland en België was het een zeer goed bezet toernooi.

Helaas is Middelburg nou niet echt om de hoek en verzamelden we al om 06:45 uur ’s ochtends… Gelukkig verliep de reis voorspoedig en waren we ruim op tijd voor het afhalen van de wedstrijdkaarten en de weging. Nadat iedereen was goedgekeurd begon het lange wachten en na wat mooie woorden van de wethouder van sport van de gemeente Middelburg kon het toernooi worden geopend.

Mark mocht het spits afbijten bij het onderdeel Tul (stijlpatronen). In de halve finale trof hij een tegenstander die al meer wedstrijdervaring had. Mark liep zijn tul krachtig en met overtuiging en hij won deze partij verdiend met 3-2. In de finale presteerde Mark ook weer prima, maar door een kleine twijfeling moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Toch een mooie 2plaats voor Mark op zijn eerste grote toernooi!

Vervolgens mochten Sabum Patrick en Boosabum Martijn aantreden voor hun Tul. Zij waren beiden in dezelfde poule ingedeeld, maar gelukkig wel ieder aan een andere kant van het wedstrijdschema. Sabum Patrick wist in de halve finale met een uitstekend uitgevoerde tul te winnen met 5-0. Boosabum Martijn had het in de andere halve finale moeilijker, maar ook hij wist te winnen met 3-2. Hierdoor kwamen de heren in de finale tegenover elkaar te staan. Hier toonde Sabum Patrick zijn geweldige technisch niveau en won overtuigend. Hiermee toonde hij de bondscoaches dat hij de onbetwiste nummer 1 van Nederland is. In mei zal hij ons land dan ook gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Zweden.

Naast zijn individuele deelname deed Patrick ook nog mee met aan het onderdeel pre-arranged free sparring met trainingspartner Boosabum Bo Rook. Dit onderdeel wordt in Nederland nog niet zo veel op wedstrijden gedaan, maar internationaal is het niveau zeer hoog. Voor hen was deze wedstrijd een mooie test voor het EK waar ze in mei aan zullen deelnemen. De wedstrijd verliep prima en door de perfecte technieken, mooie afwisseling in snelheid en goede samenwerking wonnen ze verdiend.

Na de lunch stonden er nog twee onderdelen op het programma. Sabum Patrick mocht aantreden op het onderdeel gesprongen technieken. De rondwaartse trap op 2.20m hoog en de verte spong met zijwaartse trap over een afstand van 2.20m werden keurig gehaald. De andere twee trappen waren helaas net niet goed geplaatst, dus daarvoor werden geen punten gehaald. Dit bleek voor de andere deelnemers ongeveer het zelfde te gaan en dus waren er nog vijf deelnemers over die moesten strijden om de prijzen middels de voorwaartse trap op 2.40m hoog. Sabum Patrick raakte de plank wel maar kwam helaas net te kort om punten te scoren. Hierdoor viel hij met een 4e plaats net niet in de prijzen.

Als laatste was Mark aan de beurt op het onderdeel sparren. In een zware poule mocht Mark gelijk flink aan de slag op zijn eerste toernooi.  De twee wedstrijden voordat Mark aan de beurt was moesten beiden worden gestaakt omdat er een deelnemer niet verder kon, dus dat beloofde wat… Na een wat afwachtende start ging hij er echter volledig voor en probeerde met goede counteracties zijn punten te pakken. Helaas trof hij in de halve finale een Belgische tegenstander met zeer veel ervaring (groene band, blauwe slip), die slim druk zette en het Mark zo erg moeilijk maakte. Zijn tegenstander voor de 3e plaats was helaas geblesseerd uitgevallen in een eerdere wedstrijd (zoals gezegd, een zware poule…). Uiteindelijk mocht hij dus op het ereschavot klimmen en de 3e prijs in ontvangst nemen. Een mooie prestatie en een goede ervaring om onder druk en met goede tegenstanders te sparren.

Al met al een zeer succesvol toernooi met vijf prijzen voor de drie deelnemers van Jungshin Kwan: 2x goud, 2x zilver en 1x brons.