Examendag oktober 2015

geplaatst in: Examens | 0

Ieder kwartaal organiseert Jungshin Kwan een examendag. ’s Ochtends hebben de Kids-leden dan de kans om hun volgende streepje te verdienen tijdens de ‘Taekwon-Do Kids Dag’ waarna ’s middags de jeugd, junioren en senioren op het Gupexamen alles uit de kast mogen halen om gepromoveerd te worden naar een volgende graad. Ieder lid mag zelf bepalen wanneer het op examen gaat, met de eis dat er minimaal 6 maanden tussen de examens heeft gezeten. Zodoende kan iedereen zich gedegen voorbereiden op de onderdelen die getoetst worden.

Op zaterdag 3 oktober jl. was het dan ook weer examentijd bij Jungshin Kwan. In de ochtend verzamelden 23 Kids zich voor een gezellige Kids Dag waarbij iedereen aan alle meegekomen familie en vrienden kon laten zien waar de afgelopen maanden zo hard op getraind is. Naast het demonstreren van mooie technieken werden er natuurlijk ook leuke spelletjes gedaan waarbij ook de ouders zich van hun sportieve kant konden laten zien. In de pauze kon iedereen, onder het genot van een kleine versnapering, kijken naar een demonstratie. Mark, Sabum Martijn en Sabum Patrick lieten zien wat de Kids kunnen verwachten als ze doorstromen naar de Jeugdgroep (vanaf 8 jaar). Nadat, in het tweede deel van de ochtend, de Kids hadden laten zien hoe goed ze konden afweren en hoe hard ze konden trappen en stoten, kon men aan het eind van de ochtend tevreden naar huis: iedereen was geslaagd voor zijn volgende streepje!

In de middag was het vervolgens tijd voor 21 leden uit de jeugd, junioren en senioren groep om te laten zien wat zij in huis hadden op het Gupexamen. Er werden examens afgelegd voor 9e t/m 4e Gup en nadat alle onderdelen (theorie, stijlpatronen, stap-sparring, vrij sparren en breektesten) beoordeeld en gewogen waren, mochten 16 leden hun nieuwe graad in ontvangst nemen. De examenkandidaten die het helaas ditmaal niet gehaald hebben, zijn allemaal voorzien van feedback en mogen natuurlijk op een volgende examendag alsnog proberen hun volgende graad te bemachtigen. De eerstvolgende examendag staat gepland op zaterdag 12 december 2015.