Prachtig resultaat op Holland Cup 2016

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Op zondag 19 juni was Jungshin Kwan met 11 leden vertegenwoordigd op de Holland Cup, het grootste Taekwon-Do toernooi van Nederland. Dit toernooi is dan ook zeer professioneel opgezet en de aankleding van de sporthal zag er weer geweldig uit.

Voordat onze deelnemers aan de beurt waren, mochten we genieten van een heuse interlandwedstrijd. De beste Taekwon-Doin vanuit de hele wereld (Belgie, Frankrijk, Engeland, Schotland en zelfs Japan) namen het, op verschillende onderdelen, op tegen een team van Nederlanders. Uiteindelijk won “Team World” deze wedstrijd met 20-13.

Gemotiveerd door de spectaculaire sparrings- en beheerste tulpartijen mochten daarna onze eigen toppers aan de slag met het onderdeel stijlpatronen. Jurre, Chad, Kai en Lars kwamen uit in dezelfde poule en moesten om beurten aantreden om hun patroon te laten zien. Ondanks dat ze allemaal hun patroon prima doorkwamen wist alleen Jurre door te dringen tot de volgende ronde. Helaas strandde ook hij voor de halve finale. Dimitri deed zijn uiterste best in zijn poule maar in de eerste ronde trof hij direct een sterke tegenstander, dus helaas verloor hij zijn partij. Regina deed het uitstekend in de damesklasse, maar ook zij moest haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Daphne liep haar patroon heel krachtig en wist haar eerste partij te winnen, in de tweede ronde kwam ze helaas net te kort en lag ook zij er uit. David won zijn eerste partij overtuigend en leek op weg te gaan naar de finale, helaas dacht de jury er in de tweede ronde anders over en beoordeelden die vooral op “schattigheidsfactor”. Zodoende zaten er bij de laatste vier halvefinalisten in deze poule alleen maar 6-jarigen. Erg jammer voor David maar een goede motivatie om bij het sparren revanche te nemen, maar daarover later meer…

Jasper won in de voorronde keurig en wist de finale te halen, hier liep zijn tegenstander echter net wat overtuigender waardoor Jasper genoegen moest nemen met een zilveren medaille. Laura wist haar finale partij wel te winnen en mocht op de hoogste trede van het podium klimmen. Ook Sjoerd deed het weer prima in zijn poule na eerst de voorronde overtuigend te winnen was hij ook in de finale zijn tegenstander de baas, dus ook hij mocht het goud in ontvangst nemen.

Vervolgens stond het sparren op het programma en mochten Chad, Jurre en Kai wederom in dezelfde poule aantreden. Chad verloor helaas zijn eerste ronde ondanks dat hij wel een aantal mooie punten maakte. Jurre vocht van zich af en wist zijn eerste ronde te winnen, daarna trof hij helaas een tegenstander die hem slim aanviel waardoor Jurre verloor. Kai kwam in zijn eerste partij achter te staan, maar toen hij eenmaal op gang kwam wist hij de achterstand om te buigen naar een voorsprong en eiste de winst op. In de tweede ronde was zijn tegenstander nog iets slimmer en lag hij er ook helaas uit. Daphne was in haar partij net iets te voorzichtig van start gegaan en kreeg in de eerste minuut een aantal punten tegen, ondanks dat ze nog probeerde terug te komen in de wedstrijd was de achterstand te groot en verloor ze. Jasper maakte in zijn eerste ronde een aantal mooie technieken, maar helaas zagen de scheidsrechters er geen punten in. Hierdoor verloor hij zijn partij nipt. Die domper was nog niet helemaal verwerkt toen hij voor de 3e plaats mocht vechten en doordat zijn tegenstander net iets scherper was wist Jasper net niet op het podium te eindigen.

David had nog wat goed te maken van de ochtend en hij was er dan ook op gebrand om voor de prijzen te gaan. In de voorrondes wist hij met slim combineren veel punten te maken en zijn wedstrijden te winnen. In de halve finale trof hij echter een tegenstander met flink wat wedstrijdervaring en wist hij net niet te winnen. De strijd om de 3e plaats verliep echter weer soepel waardoor hij met een welverdiende bronzen medaille naar huis ging. Laura had de pech dat haar categorie was samengevoegd met de twee categorieën erboven waardoor ze in de finale een tegenstander trof die bijna 2x zo zwaar was als Laura. Ondanks dat Laura alles heeft gegeven was er letterlijk niet tegen op te boksen. Maar ze verdiende maar mooi haar tweede medaille van de dag, dit keer een zilveren. Sjoerd had al op eerdere toernooien “de dubbel” gepakt en was er dan ook op gebrand om ook bij het sparren 1e te worden. En met succes! Zijn finalepartij won hij maar liefst met 8-1 en dus voor hem zijn tweede gouden plak.

Aan het einde van de dag was er nog een extra beloning voor de inspanningen, Jungshin Kwan bleek namelijk de overallprijs voor clubs te hebben gewonnen. Voor het eerst in het bestaan van de club mocht deze grote beker dus mee naar Nieuwerkerk!

Ondanks dat er geen prijzen voor beste scheidsrechter worden uitgereikt, ging ook Hans niet met lege handen naar huis. Naast de zondag heeft hij zich ook de gehele zaterdag ingezet als scheidsrechter en daarmee voldaan aan alle eisen van de B-opleiding voor scheidsrechters. Hij is dus nu officieel gediplomeerd matscheidsrechter.

Zoals altijd zijn er natuurlijk zeer veel mensen nodig om een wedstrijd als deze mogelijk te maken en buiten de vaste organisatoren van de Holland Cup was ook Sabum Patrick als hoofdscheidsrechter weer nauw betrokken bij het reilen en zeilen van dit toernooi. Ook coaches Magteld en Sabum Martijn mogen trots zijn op de behaalde resultaten.

Als laatste willen we natuurlijk onze vaste schare supporters bedanken, het is echt geweldig om te zien dat jullie aanmoedigen, troost bieden waar nodig, meejuichen en meeleven met de deelnemers!