Verslag ITF Battle 2016

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Op zondag twee oktober heeft Jungshin Kwan, met zeven leden, meegedaan aan de ITF Battle. De wedstrijd, die voorheen de Battle of Utrecht heette, kende veel mooie momenten. In totaal werden er zeven bekers gewonnen: Drie gouden, drie zilveren en een bronzen.

Er kon aan drie onderdelen worden deelgenomen; Tul, Sparren en Springen. Bij Tul en Sparren konden goud, zilver en brons gewonnen worden terwijl bij Springen alleen de beker voor de eerste plek werd uitgereikt.

Bij de Tul waren drie bekers voor Jungshin Kwan. Sjoerd won goud en Melanie en Magteld beiden zilver. Bij het Springen deed alleen Sjoerd een poging. Een gouden poging, zo bleek: zijn tweede gouden prijs was een feit.

Bij het sparren was het spannend. Sjoerd en Andrew wonnen beiden hun partijen waardoor ze tegen elkaar om de eerste plek moesten strijden. Na een spannende partij won Sjoerd met een minimaal verschil van een punt (3-2). Hierdoor ging hij naar huis met drie keer goud en had Andrew zilver te pakken. Een gewichtsklasse lager behaalde Jasper de bronzen beker.

Naast veel successen werd er ook naast de prijzen gegrepen. Zo werd Laura met de onderdelen Tuls en Sparren vierde en won Chad ook geen beker bij deze onderdelen. Wel hebben zij veel geleerd. Met deze ervaring kunnen ze verder bouwen en trainen voor de volgende wedstrijden.

Zonder de coaches en scheidsrechters was het natuurlijk niet gelukt. Eric en Sabum Martijn coachten tijdens de wedstrijden en zij zorgde ervoor dat de focus bij de wedstrijd bleef. Hans was jurylid bij het onderdeel springen. Hij zorgde ervoor dat de strijd bij dat onderdeel in goede banen werd geleid.

Naast de successen op sportief vlak was er voor de vereniging nog een andere mijlpaal: Hans kreeg aan het begin van de dag zijn diploma Assistent I.T.F. Taekwon-Do Sportleider (A-ITS) uitgereikt door Sabum Martijn. Hij is nu officieel opgeleid als assistent-instructeur. Al met al was het een geslaagde dag!

Verslag door Jasper Slegtenhorst