Verslag NK 2016

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Ook dit jaar was Jungshin Kwan weer van de partij bij het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do. De club werd vertegenwoordigd door dertien deelnemers. Een aantal leden verdedigde zijn of haar titel van vorig jaar.

Bij het onderdeel Tul werd er al flink gestreden voor de prijzen. David, die vorig jaar tweede geworden was, was erop gebrand om dit jaar wel goud te halen. Hij behaalde de finale waar hij helaas verloor en zilver won. Chad, Kai en Jurre deden ook mee in deze poule. Na goede wedstrijden konden zij helaas niet doordringen tot een podiumplek. Magteld en Regina zaten in dezelfde poule en troffen elkaar in een spannende finale. Magteld trok hier aan het langste eind en veroverde het goud. Regina won hierdoor het zilver. Dimitri, die erg goede tegenstanders had, moest zijn poule twee keer doen omdat iedereen evenveel gewonnen had. Na de tweede keer werd hij knap tweede. Francis deed het ook erg goed met dit onderdeel. Na een spannende pot werd ze tweede en won ze zilver. Sjoerd en Jasper zaten ook in dezelfde poule. Jasper verloor de eerste ronde en viel helaas niet in de prijzen maar Sjoerd won overtuigend en werd Nederlands Kampioen. Daphne en Melanie probeerden ook nog in de prijzen te vallen bij Tul. Helaas was dit tevergeefs. Ze wonnen beiden niks.

Bij Sparren kon Magteld voor haar tweede gouden medaille gaan. Dit deed ze dan ook overtuigend. Sjoerd, die zijn titel mocht verdedigen, had wat minder geluk. Hij eindigde wel op het podium maar werd uiteindelijk derde. Daphne werd vorig jaar tweede met sparren. Dit jaar streed ze fel voor de eerste plek maar ze pakte zilver. Francis was vorig jaar ook niet verder gekomen dan zilver en ook dit jaar behaalde zij de tweede plek. Ook Eric had afgelopen jaar een zilveren medaille. Dit jaar behaalde hij een knappe zilveren medaille. David, die vorig jaar eveneens tweede was, streed voor wat hij waard was. Hierdoor veroverde hij brons. Dimitri, Chad, Kai en Jurre deden ook weer mee aan sparren. Helaas vielen zij niet in de prijzen.

Op het onderdeel springen deden Sjoerd en Jurre mee. Jurre haalde de eerste poging nog maar viel helaas niet in de prijzen. Sjoerd was vorig jaar Nederlands kampioen op dit onderdeel en kwam zijn titel verdedigen. De eerste ronde haalde hij makkelijk. Ook de tweede ronde was geen probleem, zij het dat hij bij zijn poging de plank raakte met zijn scheenbeen en niet met zijn voet. De trap werd afgekeurd. Hierdoor werd hij jammer genoeg geen eerste maar derde.

Het laatste onderdeel werd beoefend door Eric. Hij deed mee aan breken. De eerste techniek die gedaan moest worden was een handtechniek (stoot of meshand slag). Geen van de deelnemers wist de plank te breken. Bij de trap techniek; zijwaarts, rondwaarts of voorwaarts, lukte het Eric ook niet. Een andere deelnemer kreeg de planken wel door. Hierdoor wist hij niet te winnen.

Verslag door Jasper Slegtenhorst