Verslag ‘Extreme Taekwon-Do’ seminar

geplaatst in: Cursussen | 0

Na lang wachten was het afgelopen zaterdag, 20 mei 2017, eindelijk zover; het “Extreme Teakwon-Do” seminar, gegeven door Grandmaster Wim Bos (IX Dan) en zijn zoon Timothy (III Dan) te Oss.

Het seminar, georganiseerd door Taekwon-Do Team Vrijsen (Boosabum Vincent Vrijsen) en Taekwon-Do club So-San (Sabum Yves Pollefeyt) zou drie uur duren. Voordat het was begonnen was ik mij al druk aan het maken of ik het wel zo lang zou kunnen volhouden. Ik bedoel er staat “extreme” dus ging ik ervan uit dat het pittig zou gaan worden. De training van de Grandmaster begon om 13:00 uur en we stonden met honderd man netjes opgesteld in een enorme sporthal. Zo opgesteld staan met zoveel mensen, met alle verschillende graden, was al indrukwekkend. We werden in een hoog tempo opgewarmd en er werden verschillende technieken uitgevoerd. De Grandmaster en zijn zoon deden alles voor en dat deden ze op een manier waaruit je kan zien dat ze uit een hele andere categorie komen. Zo goed en zo snel met de verfijnde technieken. Het was echt geweldig om alleen al naar te kijken en om er onderdeel van te mogen uitmaken. Na anderhalf uur kregen we vijf minuten pauze om wat te kunnen drinken.

Na de pauze nam Boosabum Timothy het over voor een half uur. Na dit half uur werd de groep in tweeën gedeeld, zodat er een onderscheid kwam tussen zwarte banders en gekleurde anders. Toen werden er tuls gelopen, verfijnd en uitgelegd. Na drie uur (ik heb het toch kunnen volhouden) getraind te hebben was er nog gelegenheid om op de foto te gaan met de Grandmaster en zijn zoon. Het was echt een ervaring die ik niet had willen missen. Ik sluit deze indrukwekkende dag af met een moe, maar vooral met een zeer voldaan gevoel. Hierbij wil ik heel graag Sabum Patrick bedanken voor zijn fijne gezelschap en voor de leuke dag. Het was TOP!!

* verslag door Andrew Mostert