Verslag Solovey seminar

geplaatst in: Cursussen | 0

Op 23 en 24 september jl. werd er in Amsterdam een seminar georganiseerd door I.T.F. Nederland, met als instructeurs de zeer bekende Sabums Oleg en Katya Solovey uit de Oekraïne. Onze Ricardo was hierbij aanwezig nadat hij een prijsvraag op Facebook won en heeft een leuk verslag van zijn ervaringen geschreven:

“Om te beginnen zou ik in eerste instantie niet naar dit seminar gaan, maar toen ik op Facebook zag dat ITF Nederland een kaartje weggaf voor diegene met het beste antwoord op de vraag heb ik direct gereageerd. Nu was ik een van de drie reageerders en als enige met een antwoord wat in de buurt kwam en ik won de kaartjes.

Na contact met ITF Nederland kon ik zondag 24 Oktober ten tonele verschijnen. Op deze geweldige kans kon ik geen nee zeggen, en na enig overleg en regelen van oppas ging ik opgewekt maar zenuwachtig op weg. Tenslotte hebben we het hier wel over meervoudig wereldkampioen Sabum Katya Solovey die je even aandachtig op je technieken aanspreekt en bijstuurt. Tevens was ik als enige met een gele slip aanwezig dus wilde ik niet onderdoen voor de hogere Gupgraden en Danhouders. Maar goed, na een keiharde opwarm/stretch ronde tolde mijn hoofd al redelijk; dit werd KEIHARD! Enkele radslagen, koprollen en tientallen Dollyo’s ter warming-up leek het meer en rollercoaster dan een Taekwon-Do seminar.

Na het opwarmen gingen Sabum Oleg en Sabum Katya dieper in op de materie van sparren en de daarbij behorende technieken, hieruit kun je merken dat ze over alles in en rond het sparren hebben nagedacht, tot op de millimeter. Dit uitte zich in keer op keer in moeilijkheidsgraad opbouwende technieken en het bijsturen van de aanwezige ITF leden. Steeds moeilijker en zwaarder maar wat een techniek zit er achter elke trap en stoot bij Taekwon-do! Dit seminar heeft mij veel opgeleverd aan techniek en inzicht en nog leergieriger gemaakt voor de toekomst.

Tot slot was er een heftige cooling down met heeeel veel rekken. Als klapper mochten we nog blijven bij het tweede deel van het seminar waarin technisch diep werd ingegaan op het trainen voor sparren en diverse tactieken werden besproken.

Ik hoop jullie een beetje te hebben meegenomen in mijn ervaring. Ik was in ieder geval deeply impressed!”