Verslag TKD jubileumkamp 2017

geplaatst in: Algemeen | 0

In het weekend van 8 t/m 10 september jl. organiseerden we ons eigen Taekwon-Do kamp, ter ere van ons 5 jarige bestaan. Het was een geweldig weekend met veel activiteiten. Om nog even terug te kijken, heeft Magteld een leuk verslag geschreven met al onze belevenissen:

“We hebben er lang naar toe geleefd, de voorpret was al geweldig en eindelijk was het zover: vrijdag 8 september vertrokken we met zijn allen met de bus naar Heino in de regen. Dit mocht de pret niet drukken want we zaten droog. Aangekomen op plaats van bestemming was het gelukkig even droog en konden we onze spullen droog overbrengen. Iedereen mocht zijn of haar kamer opzoeken en spullen uitpakken. ’s Avonds hadden we een leuke quiz in verschillende teams. Het ging er fanatiek aan toe bij de meeste teams, maar ja er kan er maar een de winnaar zijn. We mochten gelukkig best lang opblijven van de Sabums om de quiz af te maken. Er was een jarige onder ons Boosabum Hans! Uiteraard is er voor hem gezongen en heeft hij ons getrakteerd op heerlijke taart. Nadat alle kids naar bed waren hebben we ons nog lang vermaakt met allerlei moeilijke raadsels van Sabum Martijn. Sommige waren er snel uit, maar ik moet eerlijk bekennen hoe later het werd hoe minder goed dit ging bij mij.

Zaterdag vroeg uit de veren, de Sabums kwamen langs met gezellige ochtend muziek. Altijd fijn wakker worden zo. Niet iedereen was even goed uitgerust na de eerste avond/ nacht. We hebben wat nachtelijke concerten gehad ik zal verder geen namen noemen, maar Andrew en Vernon hadden er gelukkig geen last van! Na het fantastische ontbijt kregen we onze eerste training in de overdekte gymzaal. Gelukkig was er een grote gymzaal want het regende nog steeds ontzettend hard. Het was een fijne training met als onderwerp Tul. Alle facetten kwamen aan bod en iedere graduatie kwam aan bod. Het programma moest even omgegooid worden aangezien het niet stopte met regenen. Na de training was het omkleden en op naar het zwembad. Een lekkere frisse duik was heerlijk voor velen en de achterblijvers vermaakten zich met het maken van mallen van tape voor een pop. Danielle (onze fantastische hulp dit weekend) was onze paspop en heeft lang stilgezeten toen haar armen ingetaped werden. Daarna was ik aan de beurt om mijn benen te laten tapen.

Na de heerlijke lunch, die weer goed geregeld was, werden we verrast door de Sabums met een mooi cadeau. We hebben allemaal een t-shirt gekregen van Jungshin Kwan voor het vijf jarig bestaan. Na de lunch stond er weer een Taekwon-Do training gepland. Dit keer was het een spar les, dus er werd lekker hard geknald. Het laatste gedeelte van de les hebben we een spel gedaan “How to become a Grandmaster, dit is een soort ganzenbord. De vele opdrachten die uitgevoerd moesten worden, het lachen, het aanmoedigen en vooral het willen winnen; een goede combinatie om de les mee af te sluiten.

Na al het trainen en zwemmen was er even een klein uurtje rust en kon iedereen bijkomen voor het avondeten. Het avondeten smaakte bijzonder goed na al het sporten.  De dag was zeker nog niet voorbij want er waren na het avondeten nog survival spelletjes buiten. Wonder boven wonder was het gestopt met regenen. Er waren zes onderdelen die uitgevoerd moesten worden. Onderdelen waar je snel moest zijn, waar je bijzonder goed moest samenwerken, waar je vies en nat van werd en waar je kracht voor nodig had. We eindigden met touwtrekken in teamverband. Er werd veel gebruld en er kwam een soort oerkracht bij veel mannen los. Na dit avontuur was het wat sneu dat Sabum Patrick niet vies en nat was geworden aangezien hij een spel had begeleid, dus dat hebben we nog even goed gemaakt. Daarna brak de bonte avond aan, en wat voor een. Met zijn allen naar de disco en je gelooft het of niet,maar er werd gedanst door velen. Kids die hun beste moves lieten zien maar ook volwassenen die niet van de dansvloer afkwamen. Vele verzoeknummers werden ingediend, van house tot polonaise aan toe. Toen was het toch echt bedtijd voor de jongsten onder ons. Ze lagen snel in bed en sliepen ook snel want wat een dag met veel indrukken was dit. Voor de jongvolwassene en volwassene was het feest nog niet voorbij. De meeste hebben lekker door gedanst in de disco met Sabum Patrick en Sabum Martijn had in het clubhuis nog wat moeilijke raadsels die opgelost moesten worden.

Op zondagmorgen hadden we een mooie start in de dames slaapkamer, want Laura was jarig. We hebben haar wakker gezongen. Melanie was zo lief om haar op cup cakes te trakteren met een mooie kaart. De ochtend werd er meteen geknald, de tassen moesten ingepakt worden. We hadden nog een vol programma voordat we weer de bus in zouden gaan naar huis.

Ontbijten in Dobok en dan de kunst om niet te knoeien, een uitdaging voor sommige onder ons! Daarna meteen door naar de gymzaal waar we nog een training hadden die gegeven werd door Boosabum Hans, Inge, Melanie en Magteld. Door de verschillende onderdelen was het een leuke training, Eerst een warming up, daarna een pittige kussentraining gevolgd door team tul en we eindigden met acrogym. Als afsluiting nog snel allemaal in ons nieuw gekregen shirt op de foto.  Snel terug naar het clubhuis, omkleden en verder inpakken. Dat was in sommige slaapkamers best lastig aangezien ze hun best gedaan hadden om de vloer zo goed te bedekken met hun hebben en houden dat je de vloer niet meer kon zien. De gevonden voorwerpen tas was uiteindelijk goed gevuld! We hadden nog een fantastisch onderdeel en dat was het hoogteparcours. Het zonnetje scheen heerlijk, dus dit was een mooie afsluiting van het weekend. De kinderen konden het allemaal zelf aangezien ze een safety-line hadden die ze met zich mee konden trekken. Sommige hadden dit nog nooit gedaan en vonden het spannend, maar wat deden ze het goed! De volwassene kwamen er achteraan en er was veel lol. De laatste goed verzorgde lunch smaakte wederom goed en toen was het einde van het kamp toch echt in zicht. De laatste spullen werden verzameld en we vertrokken naar de bus. Moe en voldaan weer naar huis, hier en daar werd er lekker geslapen in de bus en gezellig nagepraat over het weekend.

Wat was dit een fantastisch georganiseerd kamp door Sabum Patrick en Sabum Martijn! Het harde trainen, het beter leren kennen van de leden, het samenwerken en vooral het vele plezier wat we hebben gehad.

Dimitri: Het kamp was heel leuk! Ik heb iedereen beter leren kennen en heb goed leren samenwerken.

Anneloes: Vergeet je tandenborstel niet!

Andrew en Vernon: krijgen de volgende keer een eigen geluidsdichte kamer, zodat ze van hun eigen concert kunnen genieten!

Inge: Het kamp was leuk met veel grappige momenten.

Regina: Het terrein had vele mogelijkheden, wat geweldig was. Het maakte niet uit of je groot of klein, net begonnen bent met Taekwon-do of al jaren mee traint, iedereen telde mee.

Robert: Het is jammer dat we je niet hebben kunnen horen zingen onder de douche!

Dave: Ontbijten met drie gekookte eieren dat ik krijg ik thuis nooit. Alle trainingen heb ik volgehouden en ik mocht lang opblijven.”

 

Alle foto’s van het geweldige weekend zijn hier te vinden.