Bronzen plak voor Sabum Patrick

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Van 4 t/m 7 oktober vond in Brighton (Engeland) de World Cup ITF Taekwon-Do plaats. Sabum Patrick deed hier, samen met een ploeg van Taekwon-Do vereniging ‘Ohdokwan’, aan mee op de onderdelen ‘Tul’ (stijlfiguren) en ‘Pre-Arranged Sparring’ (vooraf afgesproken gevecht).

De World Cup kan gezien worden als het open wereldkampioenschap van onze internationale bond. Iedereen vanaf blauwe band kan hier namelijk aan mee doen en je hoeft je dus niet te kwalificeren voor een nationaal team. Er waren dan ook in totaal zo’n 1600 deelnemers op dit grote toernooi aanwezig.

Bij het onderdeel Tul won Patrick in de eerste ronde van een deelnemer uit Canada. In de tweede ronde moest hij echter zijn meerdere erkennen in iemand uit Argentinië.

Bij Pre-Arranged Sparring (waarin Patrick samen met zijn trainingspartner Bo Rook uitkwam) ging het beduidend beter. Hier werden tegenstander na tegenstander verslagen (respectievelijk Argentinië, Hong Kong en Finland) totdat in de halve finale nipt van Nieuw-Zeeland verloren werd. Deze meervoudig WK en World Cup winnaars zouden vervolgens ook in de finale het team uit Noorwegen verslaan om uiteindelijk dit toernooi op hun naam te schrijven. Al met al een prima resultaat met een bronzen medaille voor Bo en Patrick!