Jungshin Kwan op het Nederlands Kampioenschap

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Zondag 25 november 2012 vond het Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-Do plaats in Capelle a/d IJssel.  Aangezien Jungshin Kwan in augustus 2012 is opgericht was dit de eerste keer dat de club in actie kwam op het NK. Boosabum Martijn ging de geschiedenisboeken in door als eerste lid van Jungshin Kwan een gouden medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap. Hij was dit jaar de enige deelnemer namens de club, maar met een beetje geluk komt daar bij de volgende wedstrijd verandering in.

Nadat hij zijn medaille had opgehaald is hij namelijk een aantal Jungshin Kwanners gaan ophalen om ze vanaf de tribune alvast een keer kennis te laten maken met het wedstrijdsysteem. Ondanks de grote drukte in de zaal hebben de 16 geïnteresseerden toch een glimp kunnen opvangen van de stijlwedstrijden, het springen, het breken, het pre-arranged sparren en het vrij sparren.

Wellicht dat ze volgende keer zelf de mat op stappen om aan één van deze onderdelen deel te nemen en zo hun eerste wedstrijdervaring op te doen.

Sabum Patrick is de hele dag druk in de weer geweest als hoofdscheidsrechter en heeft er op toegezien dat alle wedstrijden soepel, netjes en volgens de regels verliepen. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag!