Eerste ‘Taekwon-Do Kids Dag’ en Gupexamen

geplaatst in: Examens | 0

Zaterdag 15 december was een historische dag voor Jungshin Kwan en haar leden. Voor het eerst stond de ‘Taekwon-Do Kids Dag’ op het programma. Hier konden de Kids Taekwon-Do leden laten zien wat ze de afgelopen maanden geleerd hadden en zo hun volgende streepje verdienen. Aan het begin van de dag waren de Kids nog wat gespannen, maar na de eerste paar oefeningen en spelletjes verdween deze spanning al snel en maakte plaats voor een leuke en relaxte sfeer. Het publiek was in grote getalen toegestroomd en zij genoten zichtbaar van de prestaties van de kleine helden. Voor een aantal pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s was het zelfs nog even aanpoten toen ze mochten meehelpen en bij het tikspelletje zelf als tikker door de zaal snelden. Anderen konden zelf eens ervaren hoe hard de Kids al kunnen trappen en stoten toen ze tijdens de kussenoefeningen de kussentjes vast mochten houden. Aan het eind van de dag kon het verlossende woord vallen: iedereen was geslaagd voor zijn of haar gele streepje! Na het uitdelen van de graduaties en het maken van de groepsfoto’s konden de kleine kanjers weer met hun trotse familieleden mee naar huis.

Naast de ‘Kids Dag’ stond op deze zaterdag ook het allereerste Gupexamen voor de Taekwon-Do leden op het programma. Hier konden ook zij laten zien wat ze de afgelopen maanden allemaal geleerd hebben. Voor deze dames en heren werd begonnen met een theorie-examen gevolgd door het praktijk gedeelte. Naast de standaard examenonderdelen Saju Jirugi, Saju Makgi, 3-stapsparring en vrij sparren werd er ook aandacht besteed aan de correcte uitvoering van een aantal traptechnieken. Tot slot werden ook de kracht, conditie en het uithoudingsvermogen van de examenkandidaten getoetst. Na kort beraad, had de examencommissie goed nieuws te melden: iedereen is geslaagd en mag zich vanaf nu de trotse houder van de 9e gup (gele slip) noemen. Nadat ook hier de graduaties uitgedeeld waren en iedereen op de gevoelige plaat was vastgelegd kon er nog even ontspannen nagepraat worden, waarna een ieder met een tevreden gevoel kon gaan genieten van de rest van zijn/haar weekend.

Wij, als instructeurs, zijn ontzettend trots op alle leden en bijzonder blij met alle hartverwarmende reacties die wij hebben mogen ontvangen van alle aanwezigen. Graag willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen. Tot slot gaat onze dank uit naar Debbie die alle toeschouwers zo goed mogelijk van koffie en thee heeft voorzien en Men voor het fotograferen en documenteren van deze geweldige dag.

De foto’s kunt u terugvinden op onze Facebook pagina: www.facebook.com/jungshinkwan