Sabum Patrick den Hoed behaalt 5e Dan

geplaatst in: Examens | 0

Op de valreep van het oude jaar mocht Sabum Patrick examen afleggen voor zijn 5de Dan. Hiervoor was hij samen met Boosabum Martijn, die hem bij zijn examen assisteerde, afgereisd naar Utrecht. Daar heeft Sahyun James Tjin-A-Ton een eigen dojang. Hij is houder van de 8ste Dan en hiermee de hoogstgegeradueerde persoon van I.T.F. Nederland. Tevens is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van deze bond.

Voorafgaand aan het examen had Patrick al twee documenten ingestuurd. In het eerste gaf hij een gedetailleerd overzicht van alle nieuwe, opvallende en afwijkende technieken die in de Tul voor 5e Dan (Yong-Gae, Ul-Ji en Moon-Moo) voorkomen. In het tweede moest hij een demonstratie van 25 minuten uitschrijven. Het examen op vrijdag 28 december begon dan ook met de toelichting op en verdediging van dit laatstgenoemde document. Hierna volgde het praktijkgedeelte van het examen bestaande uit Tul, Hosinsul, vrij sparren en een aantal uitdagende breektesten.

Na afloop van het examen kon Sahyun James de uitslag bekend maken: Patrick was met vlag en wimpel geslaagd! Hiermee is hij de jongste 5e Danhouder en blijft hij de jongste International Instructor van I.T.F. Nederland.