Clubtoernooi Sportschool Tim Kool

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Het is inmiddels alweer even geleden, maar op zaterdag 2 februari vond het Taekwon-Do clubtoernooi van Sportschool Tim Kool plaats in Delft. Dit toernooi is speciaal voor B-klasse deelnemers (10e t/m 5e gup) om wedstrijdervaring op te doen in een vriendschappelijke sfeer. Jungshin Kwan was hier met vier deelnemers aanwezig: Leroy, Mikey, Mark en Sander.

Er werd begonnen met het onderdeel Tul. Leroy wist een prima Saju te lopen, maar verloor helaas nipt van zijn tegenstander in de eerste ronde. Sander wist het met zijn Saju tot in de halve finale van zijn poule te halen, maar verloor daar helaas van zijn tegenstander wat hem een nette vierde plaats opleverde. Mikey ging als een raket en won ronde na ronde met zijn Do-San Tul. Ook de finalepartij won hij overtuigend waarmee hij een prachtige eerste plaats op zijn palmares kan bijschrijven.

Na een korte pauze en een hilarische demonstratie van Sabumnim Tim Kool en Rory de Vries, waarin zij feilloos demonstreerden wat wél en niet mag, werd er begonnen met Sparren. Als eerste was Sander aan de beurt. Hij was erg dapper en wist een paar mooie partijen te vechten tot hij zelfs in de finale stond. Deze verloor hij nipt en won hiermee een mooie tweede prijs. Iets later mocht Mark aantreden. Ook hij wist het met mooie en slimme technieken tot in de finale te schoppen. Helaas verloor ook hij deze laatste partij, maar kreeg hiermee wel een zeer verdiende tweede prijs.

Aan het eind van de dag kon de balans worden opgemaakt: 1x goud en 2x zilver voor Jungshin Kwan! Een zeer mooi resultaat voor deze groep waarvan voor de meesten dit pas hun eerste toernooi was.