Gezellige en succesvolle Kids Dag

geplaatst in: Examens | 0

Afgelopen zaterdag 25 mei konden de jeugdleden van Jungshin Kwan laten zien wat ze de afgelopen periode hebben geleerd en daarmee hun volgende graduatie verdienen. Dit gebeurt niet op een streng examen, maar op geheel eigen wijze met een leuke, gezellige ‘Kids Dag’. Maar liefst 31 leden stonden ’s ochtends te trappelen om te beginnen en na een korte introductie was het dan ook gelijk tijd om te kijken of iedereen de verschillende technieken goed onthouden had.  Op speelse wijze werden diverse oefeningen gedaan voor onder andere balans, coördinatie, kracht en conditie. Voor de pauze werd er nog een spel gespeeld. Uiteraard moesten ook de meegekomen familieleden er aan geloven en mochten er een aantal meespelen.

Na de pauze stonden er een aantal kussenoefeningen op het programma. Alle leden demonstreerden hun stoot- en traptechnieken op de kussens en lieten zien dat ze ook uitstekend kunnen afweren. Natuurlijk kon hier ook gerekend worden op de hulp van diverse ouders en broers/zussen. Zij vervulden een belangrijke rol; zij mochten namelijk de kussens vasthouden en op deze manier aan den lijve ondervinden dat deze groep kinderen, ondanks hun jonge leeftijd, hun mannetje kunnen staan.

Aan het einde van de ochtend konden de trotse instructeurs meedelen dat zeven leden waren geslaagd voor hun gele streep en maar liefst 24 leden voor hun groene streep. Al met al een geweldig leuke en goede ervaring voor zowel de leden en de meegekomen toeschouwers als de instructeurs.