Nederlands Kampioenschap 2013

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Op zondag 17 november 2013 vond het Nederlands Kampioenschap I.T.F. Taekwon-Do plaats en natuurlijk was ook Jungshin Kwan hier van de partij. Ondanks dat de club nog maar net iets meer dan een jaar bestaat reisden we met 3 enthousiaste deelnemers af naar het Brabantse Best.

Al om 06.30 uur vertrok de delegatie uit Nieuwerkerk en even voor 08.00 uur werd er bij de sporthal gearriveerd. Daar werd net de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen en kon Boosabum Martijn de startbewijzen in ontvangst nemen. Nadat er een plekje gevonden was in de zaal was het tijd voor de weging en meting. Dit was snel geregeld en iedereen werd goedgekeurd. Zodoende kon iedereen zich opmaken voor de opening van het toernooi. Tijdens deze opening werd Sabum Patrick tweemaal in het zonnetje gezet; allereerst om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de WSC (Wedstrijd- en Scheidsrechters Commissie) en vervolgens bij de huldiging van het Nederlands Team, voor zijn bronzen medaille tijdens het Wereld Kampioenschap met het teamsparren.

De eerste die de mat op mocht was Mikey. In de categorie Tul Jeugd Jongens 6e t/m 4e gup. Deze poule was met 30 deelnemers zeer goed bezet en het duurde dan ook even voordat Mikey aan de beurt was. In de eerste ronde moest Mikey Chon-Ji Tul lopen en dit deed hij fantastisch. Met veel rust en mooie grote technieken wist hij de jury te imponeren en won hij zijn wedstrijd met 4-1.

De tweede ronde werd Do-San Tul geloot. Doorgaans is dit Mikey zijn favoriete Tul en vol goede moed startte hij dan ook aan deze partij. Helaas maakt hij vlak voor het einde een klein foutje, wat door de scheidsrechters werd opgemerkt. Hierdoor verloor hij helaas met 1-4.

Vervolgens was het de beurt aan Mark. Hij mocht uitkomen in de categorie Tul Junior Heren 10e

t/m 7e gup. In de finale wist Mark, met een zeer krachtige uitvoering van zijn technieken en mooie rustige tempo, overtuigend te winnen. Hiermee wordt zijn inzet tijdens de trainingen beloond en het komend jaar mag hij zich terecht Nederlands Kampioen I.T.F. Taekwon-Do noemen!

Boosabum Martijn mocht in zijn finale in de categorie Tul Senior Heren 3e Dan uitkomen tegen een oude bekende… Tijdens de Battle of Utrecht, eerder dit jaar, was hij uitgeschakeld door hem en dit was dus een mooie uitdaging om dit keer te winnen. Bij de danhouders bestaat iedere wedstrijd uit 2 Tul en als eerst werd Choi-Yong geloot. Dit 18e patroon verliep helaas niet helemaal volgens plan (voor de insiders: het was weer een “WorldCupje”) en hierdoor begon hij het tweede patroon met een flinke achterstand. Do-San Tul verliep wel geheel volgens plan en zag er prima uit. Helaas was dit niet voldoende om te compenseren voor het eerdere foutje waardoor Boosabum Martijn genoegen moest nemen met een 2e plaats.

Na de lunch was het wederom Mikey die mocht laten zien wat hij kan. Dit maal op het onderdeel gesprongen technieken. Met zijn 163 cm was hij de kleinste deelnemer in zijn poule maar door zijn goede aanloop en traptechniek wist hij de 1.90m hoge plank te raken. Zijn tegenstanders (waarvan de meeste echt een kop groter waren dan hij) haalden dit lang niet allemaal en zo zat Mikey opeens bij de laatste vier. De tweede hoogte (2.00m) wist hij helaas niet te halen, maar doordat slechts twee van zijn tegenstanders dit haalden, mocht hij nog springen voor het brons. En met succes: Mikey haalde de 1.95 wel en zijn directe tegenstander voor de derde plaats schopte naast de plank. Een mooie prestatie van Mikey!

Als laatste was (na lang wachten) Mark aan de beurt op het onderdeel sparren. In de categorie Junior Heren +75 kg wachtte hem een zware finalepartij tegen een serieuze tegenstander. Mark startte prima en maakte een aantal mooie trappen. De scheidsrechters zagen hier helaas echter geen punten in, waardoor het na de officiele wedstrijdtijd 0-0 stond. In de verlenging ging het gelijk op en maakte Mark en zijn tegenstander bijna gelijktijdig een punt. Het punt van de tegenstander was echter overtuigender aangezien de scheidsrechters hiervoor kozen. Met een enigszins dubbel gevoel mocht Mark dus de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Al met al een prima dag, met mooie resultaten en diverse leermomenten. Men bedankt voor het fotograferen. We willen ook nadrukkelijk alle supporters bedanken voor hun steun, want ook voor hen was het weer een lange dag, maar gelukkig was er genoeg leuks te zien!

Eindstand voor de 3 deelnemers van Jungshin Kwan:

1x goud

2x zilver

1x brons