Zomerkamp 2014

geplaatst in: Algemeen | 0

Tijdens het 2e weekend van september vond in Bruinisse het zomerkamp van onze nationale bond plaats en natuurlijk was ook Jungshin Kwan van de partij!

Vrijdagavond reden we rond 19.15 uur Bruinisse in en konden we het kampterrein verkennen, daarna snel omkleden want het eerste onderdeel stond al om 20.00 uur op het programma. De jeugd begon met een aantal leuke spellen op het kampterrein (zoals krantenmep en spons-water-vuur) terwijl de junioren en senioren de strijd aangingen op het aangrenzende voetbalveldje.

Na deze sportieve kennismaking was het tijd voor de eerste serieuze training en werd er snel omgekleed. In drie niveaugroepen werd er hardgelopen naar het strand met onderweg de nodige oefeningen en hindernissen. Bij het strand aangekomen stond daar gelukkig wat te drinken klaar en konden de verschillende groepen, na eerst nog even flink te trainen, de terugweg inzetten. Op het kamp aangekomen waren de meeste deelnemers behoorlijk uitgeput. Dus was het voor de jeugd tijd om de kamers op te zoeken en konden de junioren en senioren even uithijgen in de groepsruimte. Daar werden nog de nodige sterke verhalen uitgewisseld en kaartspelletjes gespeeld alvorens iedereen zijn bed opzocht.

Op zaterdagochtend werd er om 08.00 uur ontbeten en daarbij was duidelijk te zien dat de training van de vorige avond en de korte nachtrust er bij sommigen behoorlijk had ingehakt… Maar na een stevig ontbijt en een plens water in het gezicht stond iedereen keurig op tijd klaar om naar de sporthal te gaan. Daar werden ’s ochtends twee trainingen gedaan: eerste een stevige kussentraining van Sabum Patrick en Sabum Nanne en vervolgens een minstens zo intensieve sparringstraining  onder leiding van Sabum Robert en Sabum Tim. Vooral voor de jeugdleden was het flink aanpoten, maar ze hebben zich er prima doorheen geslagen.

Na de lunch was het inmiddels prachtig weer en werd besloten om de middagtrainingen buiten te doen, dus op naar het strand! Daar aangekomen werden er groepen op basis van graduatie gemaakt en ging iedere groep met een instructeur aan de slag met het onderdeel stijlvormen. Diverse technieken werden tot in detail doorgenomen waarna de tul met de groep werd gelopen. Voor de toeschouwers was dit een schitterend tafereel; in een prachtige omgeving, met schitterend weer zo’n hele groep enthousiastelingen te zien sporten. Echt geweldig!

Vervolgens werden er twee groepen gemaakt en werd er door Sabum Robert en Boosabum Martijn lesgegeven in het onderdeel zelfverdediging. Na diverse basisprincipes te hebben doorgenomen en flink te hebben geoefend was er natuurlijk ook nog tijd voor het betere gooi- en smijtwerk in het zand.

Gezien het mooie weer (en het feit dat iedereen helemaal onder het zand zat) was het daarna tijd om even lekker te zwemmen en ontspannen voordat we teruggingen naar het kamp. Daar werden zeven groepen gemaakt en mocht iedere groep zich terugtrekken om zich voor te bereiden en te oefenen voor de demonstraties die er ’s avonds gegeven moesten worden.

Na het avondeten werd de jury getrakteerd op zeven zeer creatieve, stijlvolle, humoristische en vooral originele demonstraties. Iedere groep had echt zijn best gedaan om er iets leuks van te maken en het was voor de jury en het publiek dan ook een genot om naar te kijken. Om de avond af te sluiten werd er nog een kampvuur gemaakt en kon er nog even worden nagepraat over alle belevenissen van de gehele dag waarna iedereen moe maar voldaan zijn kamer weer opzocht.

Op zondagochtend ging de wekker alweer vroeg aangezien iedereen om 08.30 uur aan het ontbijt werd verwacht. Hierna vertrok de gehele groep voor een gezamenlijke groepsfoto in de haven van Bruinisse waarna vervolgens koers werd gezet naar de sporthal om weer een paar uur te trainen. Deze stond voornamelijk in het kader van gesprongen technieken. Bijzonder trap- en vliegwerk werd hier dan ook tentoongespreid.

Bij terugkomst op het kamp, stond de lunch reeds klaar en kon iedereen weer de nodige energie opdoen voor het laatste onderdeel van het programma, wat bestond uit een potje voetbal. Voor een ieder die liever nog even in alle rust wilde genieten van het mooie weer, was er alle ruimte op het kampterrein om de laatste uren van het kamp nog even te relaxen voordat rond 15.00 uur het weekend werd afgesloten en iedereen weer huiswaarts keerde.

Hieronder een reactie van twee van onze leden:

“Nick en ik hebben dit jaar voor de tweede keer mee gedaan met het Taekwon-Do kamp. We wilden graag weer mee omdat we het de eerste keer zo naar ons zin hebben gehad. Onze verwachting van deze keer is overtroffen, de sfeer en het samen beleven van de sport. Het samen trainen met meerdere scholen, het elkaar helpen, het van elkaar leren, de verschillende manieren van lesgeven van de Sabums en Boosabums was heel leerzaam en leuk. Naast het trainen was er ook voldoende tijd en ruimte om elkaar op een anderen manier te leren kennen. Zoveel verschillende mensen en alles zo positief. Dat voelde zo goed! Het was ook weer geweldig geregeld. Petje af voor de organisatie! Als het aan Nick en mij ligt, zijn we er volgend jaar weer bij! Heel erg bedankt voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

∼ Nick en Eric van Ravens