15 keer eremetaal op Nederlands kampioenschap

geplaatst in: Wedstrijden | 0

Op zondag 23 november 2014 vond in Amsterdam het Nederlands kampioenschap plaats.

Dit jaar was Taekwon-Do school Amsterdam de gastheer en in samenwerking met de WSC (Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie) organiseerden zij deze editie van het NK. In totaal hadden zo’n 270 leden van I.T.F. Nederland zich ingeschreven, Dit betekende dat het een goed bezet toernooi zou worden. Gelukkig was de sporthal zeer groot en goed verlicht waardoor er, mede door de ruime opzet van de velden, op geen moment sprake is geweest van vervelende drukte.

Om zich klaar te maken voor dit prestigieuze evenement hebben de deelnemers van Jungshin Kwan, in de aanloop naar het toernooi, twee extra trainingen gevolgd. Tijdens deze twee uur durende trainingen werd uitgelegd hoe de wedstrijden precies in zijn werk zouden gaan en werden de laatste technische en tactische puntjes op de ‘i’ gezet. Op deze manier kon iedereen goed voorbereid aan het toernooi beginnen.

Na de traditionele opening en een woord van welkom door de Amsterdamse wethouder van sport konden we beginnen met het onderdeel Tul (stijlfiguren). Hier behaalde David, in een poule van maar liefst 21 deelnemers, een zeer verdiende zilveren medaille. Victor wist ook door te dringen tot de finale en bemachtigde daar het goud. Voor Sjoerd waren er helaas geen tegenstanders die het aandurfden op dit onderdeel, waardoor hij niet kon laten zien wat hij in huis heeft. Hierdoor mocht hij echter wel de gouden medaille in ontvangst nemen en mag hij zich een heel jaar lang Nederlands kampioen noemen. Ook Sabum Patrick wist, in de hoogste poule, het goud binnen te slepen.

Bij het onderdeel Matsogi (sparren) werd er ook flink gestreden met de nodige medailles tot gevolg. Daphne, Sander, Victor en Sjoerd wisten beslag te leggen op het brons, terwijl Jasper en Mark het goud wisten te veroveren op dit onderdeel.

Bij het onderdeel Tukgi (springtechnieken), wat eigenlijk de gehele dag door te zien was, won Victor zijn tweede gouden medaille en behaalden Jasper en Sabum Patrick beiden een mooie tweede plaats.

Als laatst mochten de deelnemers van het onderdeel breken aan de slag. Hier wist Jenny, ondanks dat zij een vervelende blessure aan haar voet opliep, een zeer verdiende zilveren medaille te bemachtigen. Ook op dit laatste onderdeel gaf Sabum Patrick het goede voorbeeld in de hoogste poule; hij mag zich het komend jaar ook Nederlands kampioen breken noemen. Daarnaast mocht hij aan het eind van de dag de overallprijs voor de beste seniordeelnemer in de A-klasse (Danhouders) in ontvangst nemen, een geweldige prestatie!

De totale oogst aan prijzen:

  • 7 keer goud (Nederlands kampioen)

  • 4 keer zilver

  • 4 keer brons

  • 1 keer Overall winnaar

Natuurlijk is het geweldig om medailles te winnen, maar er zijn ook leden die het podium net niet hebben gehaald. Sommige van hen hadden net pech, anderen misten nog wat ervaring en soms ging er ook wel eens iets mis. Ondanks dat was het ook voor hen een goede ervaring en hebben Finn, Rody, Marije, Bram, Carsten, Murron, Melanie, Inge en Nick gestreden voor wat ze waard waren.

Om een dergelijk toernooi goed te laten verlopen zijn natuurlijk ook de scheidsrechters zeer belangrijk. Vanuit onze club hebben Men en Hans zich de gehele dag ingezet om alle wedstrijden soepel en eerlijk te laten verlopen en zij hebben dit werkelijk uitstekend gedaan. Daarnaast hebben Eric en Mireille zich op geweldige wijze ingezet om onze deelnemers te begeleiden, op te vangen, aan te moedigen en soms te troosten.

Als groep hebben alle deelnemers, scheidsrechters, begeleiders en toeschouwers een fantastische prestatie geleverd en we kunnen dan ook zeer trots en tevreden terug kijken op een geweldige dag!