Veel nieuwe graden aan het eind van 2014

geplaatst in: Examens | 0

De laatste examendag van 2014 vond plaats op zaterdag 13 december en begon zoals altijd met de ‘Taekwon-Do Kids Dag’ voor de allerjongste leden. De 22 deelnemers mochten alle meegekomen familieleden en vrienden laten zien wat ze de afgelopen maanden hadden geleerd en hoopten aan het eind van de ochtend met een nieuw streepje op hun band naar huis te gaan.

Alle deelnemers zette hun beste beentje voor bij de technische oefeningen, tenet oefeningen en leuke spelletjes. Natuurlijk werden de toeschouwers veelvuldig bij de activiteiten betrokken. Enerzijds om te ervaren hoe leuk, maar ook moeilijk sommige oefeningen zijn. Anderzijds om van dichtbij te zien (en voelen) hoe goed de deelnemers al kunnen schoppen, stoten en afweren. Om iedereen ook een indruk te geven van waar de Kids nu zo hard voor aan het trainen zijn, werd er in de pauze een kleine demonstratie gegeven door Sabum Patrick, Sabum Martijn en Rody. De onderdelen Tul (stijlpatronen), schoptechnieken en sparring passeerden de revue en vielen erg in de smaak bij het publiek.

Rond half 12 kon het verlossende woord vallen: alle deelnemers waren geslaagd voor hun nieuwe graad! Nadat deze uitgedeeld waren en de traditionele foto’s gemaakt waren, kon iedereen van zijn weekend gaan genieten.

Voor een twintigtal jeugd-, junior- en seniorleden begon de spanning nu echter pas echt op te bouwen. Zij zouden deze dag gaan proberen om hun volgende graad te behalen en om 12 uur begon voor hen dan ook het Gupexamen. Een vol programma werd afgewerkt en het resultaat van hard werken in de afgelopen tijd werd dan ook snel zichtbaar. Tul, Saju-vormen, diverse stapsparring, vrij sparren en breektechnieken werden met goed gevolg geëxamineerd en na zo’n twee uur konden ook al deze leden alle spanning van zich af laten glijden en hun nieuwe graad in ontvangst nemen. Zij gaan 2014 uit met een mooi, nieuw kleurtje om hun middel en 2015 in met nieuwe uitdagingen en ambities.

De foto’s van deze dag zijn, zoals altijd, te vinden op onze Facebookpagina.