Strandtraining 2015

geplaatst in: Algemeen | 0

Strandtraining 2015Regen, regen, regen… Zo zag eigenlijk de gehele afgelopen week eruit. En ook voor zaterdag 5 september 2015 waren de verwachtingen somber. Echter, niets bleek minder waar: op de dag van de jaarlijkse strandtraining van I.T.F. Nederland (georganiseerd door Taekwon-Do vereniging Oh Do Kwan) waren de weergoden ons goedgezind!

Maarliefst 12 leden van onze club durfden het aan om deze speciale training op het strand van Hoek van Holland mee te maken waarbij vier clubs uit heel Nederland waren vertegenwoordigd. Na het traditionele opstellen en groeten volgde de warming-up. Hierbij werd er gesplitst in jeugd en junioren/senioren en terwijl de eerste groep op het vlakke zand mocht blijven, werd de tweede groep de stijle duinen ingestuurd voor een pittige start van de training.

Nadat iedereen warm en los was, werd er vervolgd met een aantal conditionele oefeningen in teamverband. Het fanatisme was duidelijk te merken bij zowel de jongere als de oudere deelnemers. En niemand wilde onder doen voor een ander. Hierna was het tijd voor een enigszins rustiger onderdeel: Tul. Eerst gezamenlijk, later gesplitst op graduatie. Zodoende kon iedereen op zijn eigen niveau oefenen op de patronen die bij de eigen bandkleur horen.

Na een korte drinkpauze werden de schop- en stootkussens erbij gehaald. Diverse oefeningen, van stoten tot gesprongen trappen, volgden elkaar in snel tempo op terwijl er in kleine groepjes geoefend werd. Na zo’n 2 uur zonder een druppel regen te hebben getraind, werd het toch wel tijd voor wat nattigheid. Eerst opdrukken in de branding, daarna stap voor stap verder de Noordzee in met diverse technieken. Natuurlijk eindigde dit in een waterballet waar maar weinig mensen met een droog Dobok vandaan wisten te komen.

Met alle lachende gezichten nog op het netvlies is het duidelijk dat we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Graag willen we Taekwon-Do vereniging Oh Do Kwan bedanken voor de organisatie en alle deelnemers voor de positieve instelling! Volgend jaar zijn we natuurlijk weer van de partij!

Alle foto’s zijn, zoals gewoonlijk, terug te vinden op onze Facebook-pagina.