Verslag Taekwon-Do zomerkamp 2015

geplaatst in: Algemeen | 0

In het weekend van 18 t/m 20 september organiseerden Jungshin Kwan en Sportschool Tim Kool een Taekwon-Do zomerkamp. Van onze club had het mooie aantal van 26 leden zich hiervoor aangemeld en in totaal kwamen zo’n 51 enthousiaste leden, vrijwilligers en instructeurs op vrijdagavond aan op de kamplocatie: het Scoutcentrum in Capelle aan den IJssel. Na een woord van welkom kon begonnen worden met het verdelen en opmaken van de bedden en het uitpakken van de tassen. De gehele bovenverdieping van de boerderij was verdeeld in drie slaapzalen gevuld met stapelbedden en al snel had iedereen een plekje gevonden.

Wanneer je met verschillende clubs op kamp gaat is het natuurlijk belangrijk om elkaar een beetje te leren kennen. Daarom stond de eerste avond in het teken van kennismakingsspelletjes. Op allerlei manieren kwam men van alles over de andere deelnemers te weten en al snel voelde iedereen zich thuis op het kamp. De eerste nacht was echter toch nog wel spannend en leerden we dat zo’n slaapzaal best gehorig is. Het opstarten op zaterdagochtend kostte sommigen dan ook wat moeite, maar na een lekker ontbijtje en een snelle douche stond iedereen klaar voor het ochtendprogramma: De Taekwon-Dolympische Spelen. Hierbij werden de deelnemers verdeeld in zes teams en werd er in drie leeftijdscategorieën gestreden op de onderdelen voetbal, volleybal en bootcamp. Met af en toe een spatje regen en een redelijk blubberige ondergrond werd het een lekkere kledderboel. Echter, dat mocht de pret niet drukken. Iedereen ging vol enthousiasme aan de slag en na afloop was iedereen moe maar voldaan. Na zo’n intensief ochtendprogramma was er voor de lunch gelukkig nog even tijd om op adem te komen en op te frissen want in de middag stond er een flinke Taekwon-Do training in de sportzaal op het programma.

Met het zonnetje in de rug vertrok de groep al wandelend richting Krimpen aan den IJssel om daar voor het eerst het Dobok aan te trekken. Na een aantal leuke inleidende spellen werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft ging aan de slag met een les gesprongen technieken onder leiding van Sabum Patrick en de andere helft oefende onder leiding van Sabum Martijn met diverse zelfverdedigingstechnieken. Na zo’n 35 minuten werd er gewisseld van onderdeel en werd er opnieuw ruim een half uur keihard geoefend. Hierna volgde een korte pauze en gingen dezelfde groepen weer enthousiast aan de slag. Sabum Tim gaf een sparringtraining terwijl Boosabum Bo aan de slag ging met de stijlpatronen. Natuurlijk werd er nog even afgesloten met een spelletje voordat er terug gewandeled werd naar het kamp.

Na zo’n actieve dag had iedereen flinke trek en dus werden de door de vrijwilligers bereide pannenkoeken en poffertjes met gejuich ontvangen. Ook de ijsjes smaakten uitstekend en met nieuwe energie gingen de deelnemers hun act voor de bonte avond voorbereiden. Dat er flink geoefend was werd al snel duidelijk want de 13 acts die ’s avonds op het toneel verschenen waren niet alleen veelzijdig maar ook nog eens van hoog niveau. Er werd gezongen, gedanst, gitaar gespeeld, toneel gespeeld en tul gelopen. Sommige acts waren grappig en verassend, andere mooi en indrukwekkend.

Inmiddels was iedereen behoorlijk moe en verlangde naar zijn bed. Toen iedereen echter net in bed lag toeterde Sabum Tim iedereen er weer uit. De avond ervoor vonden een aantal grapjassen het namelijk nodig om de begeleiders en instructeurs wakker te houden. Dit moesten de deelnemers nu dan ook bekopen met een pittige nachtelijke work-out. Gelukkig viel iedereen hierna als een blok in slaap en de volgende ochtend was het dan ook nog helemaal stil toen de wekker ging. Na het ontbijt kon het dan ook geen kwaad om wat ochtendgymnastiek te doen. Sabum Patrick en Sabum Martijn lietenn de groep daarom meegenieten van hun ongelooflijke dansmoves. Op de klassieker “Ochtendgymnastiek” van Carlo en Irene (Telekids) werd een dansje aangeleerd. Na een kwartiertje oefenen stond dan ook iedereen te swingen en mee te zingen!

Nadat iedereen aangekleed was, stond de survivalbaan op de planning. Naar dit onderdeel hadden vele deelnemers het hele weekend al uitgekeken en vol enthousiasme stortten ze zich dan ook op alle touwbruggen, balken, planken en slingertouwen. Slechts een enkeling wist het droog te houden, maar na afloop had iedereen een grote glimlach op zijn gezicht. Vies en nat bij de lunch verschijnen kan natuurlijk niet dus werd er even vlot gedoucht en opgefrist, waarna er de nodige boterhammen naar binnen werden gewerkt om de energie weer aan te vullen. De laatste middag moest er worden opgeruimd en ingepakt, was er wat vrije tijd en werd er nog even getest wie de snelste was in de diverse spelletjes. Natuurlijk blijven we een Taekwon-Do club dus ook voor het lopen van patronen met de gehele groep werd nog tijd vrijgemaakt. Om zo in het zonnetje met 50 enthousiastelingen tegelijk tul te lopen is toch wel fantastisch!

Helaas komt aan al het leuks ook altijd weer een eind. Dus na het regelen van de laatste zaken en een rondje gevonden voorwerpen kwamen de eerste ouders hun kinderen weer ophalen. Vermoeid maar met vele verhalen, nieuwe vrienden en een geweldige ervaring rijker, ging iedereen weer richting huis. Al met al kan er worden teruggekeken op een fantastisch kamp met een mooie locatie, geweldige deelnemers en een topsfeer! Graag willen we Sportschool Tim Kool bedanken voor de fijne samenwerking en nogmaals alle vrijwilligers die zich op allerlei manieren hebben ingezet om dit kamp tot een succes te maken!