Verslag scheidsrechterscursus C-licentie

geplaatst in: Algemeen | 0

Op zondag 20 september vond in Utrecht de cursus plaats voor de C-licentie van de scheidsrechtersopleiding van I.T.F. Nederland. Vanuit Jungshin Kwan namen Hans en Men deel aan deze cursus waarbij Sabum Patrick, als actief selectielid, ondersteuning bood aan de organiserende Wedstrijd- en Scheidsrechterscommissie. Men heeft zijn ervaringen van deze dag als volgt in een verslagje weten samen te vatten:

 

“Vandaag zijn Hans en ik weer op cursus geweest voor onze scheidsrechters C-licentie. De totale groep bestond uit zo’n 24 deelnemers van zowel mannen als vrouwen. Het was een geslaagde dag met heel veel info. In de ochtend  hebben we teruggekeken naar een stuk van de D-licentie cursus. Daarna zijn we in de theorie gedoken voor wat betreft de C-licentie.

In de middag gingen we aan de slag met het praktijkgedeelte. Dit werd gedaan in de sportzaal en iedereen was in Dobok. Daar gingen we aan de slag met Tul, breektechnieken en gesprongen technieken. Dit is best pittig. Je moet heel veel onthouden van wat er verteld is en dan komt het moment dat je zelf scheidsrechter moet zijn bij alle onderdelen. Ik kan zeggen dat dit best lastig is. Je moet op zo veel dingen tegelijk letten dat je wel eens iets over het hoofd ziet. Gelukkig is dit op de cursus juist de bedoeling: fouten maken om er van te kunnen leren. Sabum Patrick was ook aanwezig om dingen uit te leggen en te laten zien. Daar was hij voor gevraagd door de W.S.C., en zoals ieder weet kan hij dat heel erg goed.

Tot slot, spreek ik ook namens Hans, als ik zeg dat als de tijd daar is voor jou, je zeker de cursussen moet gaan volgen: het is echt heel leerzaam, maar vooral heel erg leuk! Succes allemaal!”

 

Hans en Men zullen de komende tijd op twee toernooien met goed gevolg als scheidsrechter ‘stage’ moeten lopen om hun uiteindelijke licentie te verdienen. We wensen hen veel succes en plezier in dit traject!